Dr. Tóth Alexandra

Dr. Tóth Alexandra

Nincs egy konkrét ok, amiért e mellett a szakterület mellett döntöttem, ez inkább egy folyamat volt. Amikor az egyetemen a szakmai tárgyak kapcsán beleláthattam az egyes szakterületek munkájába, megtetszett a szülészet-nőgyógyászat. A gyakorlati tapasztalat és kihívásokkal teli munka megerősítette bennem, hogy ezt akarom csinálni.

Érdeklődésem főleg a meddőségre, valamint az endoszkópos nőgyógyászati műtétekre terjed ki. Meddőségi központban szereztem tapasztalatot, nőgyógyászati endoszkópos műtéti képzésem fontosabb állomása a franciaországi 9 hónapos ösztöndíjam volt, ahol Európa leghíresebb nőgyógyász sebészeivel dolgozhattam együtt.

Nehéz a sok különleges és szívemhez közel álló történet közül választani, mert főleg a meddőség területén a páciensekkel bensőséges viszony alakul ki. A meddőség területén tevékenykedve különösen jellemző, hogy szoros, személyes viszony alakul ki a minket felkeresőkkel. Egy fiatal, harmincas éveiben járó páciensem története különösen közel áll a szívemhez: sok évnyi próbálkozás, műtétek és magas vérnyomásbetegség kialakulását követően idén tavasszal teljesen egészséges kisfiúnak adott életet.

Nagyon szeretek olvasni angol és magyar nyelven is. Imádom a könyveket, számos kedvencem van, de szívesen lapozgatom a magazinokat is. Szerencsés vagyok, mert több országban is éltem hosszabb-rövidebb ideig, így másik nagy szenvedélyemnek, az utazásnak is hódolhattam, mindig nagyon örülök, ha új kultúrákba nyerhetek betekintést.

Örök hobbim a futball, mely nemcsak állóképességet ad, hanem csapatjátékra is tanít, és ennek a hobbimnak köszönhetem, hogy megismertem a férjemet.

Maternity logó
X